Recept za turske ćufte: Dobra ideja za ručak, nećete se pokajati

Vrhunsko jelo, dopašće se svakome ko voli meso

Autor: Web UNA TV
29.01.2025. 09:38
  • Podeli:
cufte bakina kuhinja-6799e5f6177b2.webp Foto: Bakina kuhinja

Ako vam je ponestalo ideja za ručak, danas možete spremiti turske ćufte po receptu baka Jelene Petrović. Ona je za vas spremila lagan recept koji je preukusan. 

Nećete dugo biti u kuhinja da biste ga pripremili, a nećete se obrukati ni ako ovaj ručak poslužite gostima. Doslovno nema greške sa ovim receptom. 

Potrebno je:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 1 rendan krompir
  • 2 kašike prezli
  • mleveni biber
  • mlevena slatka paprika
  • suvi začin ili so
  • ulje

Priprema:

Na ulju ispržiti sitno seckan crni luk i seckan beli luk. U mleveno meso dodati jaje, pržen luk i prezle. Dodati mleveni biber i papriku, kao i začin i so. Ubaciti rendan krompir. Sve dobro izjednačiti. 

U tiganju ugrejati ulje, vaditi kašikom meso, pa rukama oblikovati ćufte i pržiti ih. Gotove su kada porumene sa obe strane. 

Servirati uz krompir pire i salatu, a ko voli može dodati i neki sos.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()