Probajte da napravite krompir na bakin način, koji je toliko slasan i ukusan, da nećete moći da se zaustavite kad krenete da ga jedete
Foto: Bakina kuhinjaZa prave gurmane stiže recept iz bakine kuhinje koji će vas oduševiti. Naime, evo predloga kako da trpezu izdignete na viši nivo i napravite jelo koje će da nestane sa tanjira brže nego što je potrebno vremena da se pripremi.
Probajte da napravite krompir na bakin način, koji je toliko slasan i ukusan, da nećete moći da se zaustavite kad krenete da jedete - jednostavno, izgledaće vam da je bolji i od pečenja! Doduše, kad pogledate šta sve u njega ide (ko je rekao: slaninica?), jasno je zašto bi ovo uskoro mogao da postane omiljeni recept vaše porodice.
Krompir manji očistiti i preseći na pola.
Dodati kašičicu aleve paprike, suvog začina i malo ulja. Izjednačiti kašikom. Ostaviti na stranu.
U drugu činiju izdrobiti beli luk dodati pavlaku, jogurt, rendan kačkavalj i izmešati.
Ubaciti krompir, dobro izjednačiti i istresti u pleh obložen pek papirom.
Odozgo pobacati suvu slaninu iseckanu na kockice, malo nastrugati kačkavalja. Peći na 220 stepeni Celzijusa 40 minuta. Pred kraj pokriti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







