Jednostavan, rustičan recept koji osvaja na prvi zalogaj
Foto: ShutterstockOvaj krompir spaja blagu slatkoću pečene ljuske, nežnost sredine i hrskavost oraha - savršena kombinacija tekstura i ukusa kao prilog ili lagani glavni obrok, piše 021.rs
Luk ili praziluk daje dodatnu slanu i aromatičnu notu, dok orasi unose hrskavi kontrast i blago orašasti ukus.

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Dobro operite krompire (možete im ostaviti koru), pa ih presecite po pola po dužini. Ako su veliki – možete ih preseći na četvrtine.
U velikoj činiji pomešajte iseckan krompir sa maslinovim uljem, seckanim lukom ili prazilukom, orasima, soli i biberom (i biljem ako koristite). Dobro promešajte da se sve ravnomerno premaže.
Rasporedite krompir u pleh obložen papirom za pečenje ili lagano nauljen. Peći 35–40 minuta, ili dok krompir ne omekša i dobije zlatno‑smeđu ljusku, a orasi postanu hrskavi. Na pola pečenja možete promešati da se sve ravnomerno zapeče.
Kada je gotov, po želji pospite svežim peršunom ili timijanom i servirajte dok je vruć. Odličan uz pečeno meso, salatu ili samostalno kao topli prilog.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







