Fin, sočan, mirisan i odličan uz kafu ili popodnevno druženje
Foto: Bakina kuhinjaDonosimo vam starinski recept za najlepši biskvit kolač sa šljivama. Vraća vas na prelepe trenutke detinjstva koje ste provodili u bakinoj kuhinji.
Ako tražite jednostavan i ukusan kolač koji će vas podsetiti na detinjstvo, domaći bakin kolač sa šljivama je pravi izbor za vas.
Uzmite pleh veličine 30x20 cm. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne, dodati žumanca, brašno sa pomešanim praškom za pecivo, griz, jogurt ulje.
Testo podeliti na dva dela, u jedno dodati kakao i cimet i dobro izmešati i sipati u pleh. Odozgo staviti šljive, a onda sve staviti da se peče pet minuta na 180 stepeni. Nakon toga sipati ostatak testa.
Peći na 200 stepeni 40-45 minuta da lepo porumeni.
Posuti prah šećerom i seći prohlađen.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







