Zamirisaće cela kuća
Foto: Bakina kuhinjaDa li možete da zamislite praznike, a da na stolu nisu božićni medenjaci?
Božićni medenjaci su, jednostavno, tradicija, baš koliko i kolačići na masti. Deca ih obožavaju jer su ukusni i šareni, izdašni su i mogu prilično dugo da stoje.
Zato vam za ovaj nezaobilazni slatkiš donosimo recept iz bakine kuhinje.
Mikserom umutiti jaje, maslac i šećer, dodati mleveni karanfilić, cimet, muskatni oraščić, malo soli. Mikserom sve vreme mutiti.
Dodati med, vanilin šećer i brašno sa praškom za pecivo. Umesiti testo rukama i razviti za prst debljine.
Vaditi kalupima kolačiće i ređati u pleh obložen pek papirom.
Peći na 150 stepeni 10 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







