Jednostavan a savršen recept
Foto: Bakina kuhinjaSpremni za putovanje kroz ukuse Balkana? Pred vama je šeker pare, bosanski desert koji se topi u ustim. Baka Jela za vas ima recept koji je jednostavan a tajna je samo u savršenom odnosu putera i brašna.
Ovo je onaj sočni kolač koji pamtimo iz bakine kuhinje, a uz dodatak limuna, cela kuća će mirisati božanstveno. Evo kako da od samo nekoliko jeftinih sastojaka napravite pravi spektakl.
Za testo:

za preliv:
Najpre pomešati sve suve sastojke, dodati jedno celo jaje, jedno belance i puter i zamesiti fino, meko testo. Malo testa oblikovati u dlanu, pritisnuti i ređati u pleh. Premazati žumancetom koje ste ostavili sa strane. Peći na 200 stepeni C 25 minuta.

Napravite sirup od vode, šećera, limuna i vanilin šećera a zatim preliti vruće kolačice. Ostavite da upiju bar 30 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







