Odlično se kombinuje sa medom i puterom
Foto: PixabayAko želite da oduševite svoje drage ljude, pozovite ih u goste i uz kafu im poslužite ovaj predivan kolač od šargarepe.
Ovo je ona vrsta recepta koju možete da pečete ujutru i jedete ceo dan – uz kafu, kao desert popodne ili uveče kada vam je potrebno nešto slatko i domaće, piše Gastro/24sata.hr.
Za razliku od klasične torte od šargarepe, ovde vam ne treba mikser niti mnogo slojeva – sve se radi u jednoj posudi i peče pod bogatim slojem hrskavih i slasnih mrvica.
Zagrejte rernu na 175 stepeni.
Oljuštite i izrendajte šargarepu. Trebalo bi da imate oko 1 1/2 šolje.
U velikoj posudi pomešajte šećer, otopljeni maslac i jaja.

Dodajte izrendanu šargarepu, zatim brašno, sodu bikarbonu, cimet i prstohvat soli. Mešajte dok se ne sjedini – testo treba da bude gusto.
Sipajte testo u podmazan okrugli kalup za tortu prečnika 23 cm. Pospite mrvičastim posipom i pecite oko 30 minuta, dok sredina ne bude pečena (proverite čačkalicom).
Poslužite sa medom i puterom.
U maloj posudi pomešajte rukama sve sastojke tako da dobijete mrvičasti pospip.
Za serviranje:

Priprema:
Pomešajte navedene sastojke, pa premažite ceo kolač ili servirajte uz isečen kolač.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







