Uživajte bez šećera i griže savesti
Foto: ShutterstockZamislite da usred letnjeg dana, kada sunce nemilosrdno prži, u ruci držite kašiku ledene, kremaste poslastice koja osvežava svakim zalogajem - a uz to je potpuno zdrava i lagana. Sorbe od dinje je upravo takvo uživanje: sočan, slatkast i neodoljivo osvežavajući, ovaj desert spaja najbolje od voća i letnje svežine.
Nema teških sastojaka, nema dugog kuvanja - samo čist ukus zrele dinje i još dva sastojka koja ga nežno zaokružuju. Uz minimalan trud i svega nekoliko koraka, dobićete poslasticu koja će osvojiti i decu i odrasle.
Vreme pripreme:

1. Naseckanu dinju rasporedite u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u zamrzivač na najmanje dva sata, dok se potpuno ne zaledi.
3. Zamrznute komade voća ubacite u jak blender. Dodajte limunov sok, med i oko 120 ml vode. Blendajte dok ne postane potpuno glatko, po potrebi stružite sa stranica posude i dodajte još tečnosti ako je potrebno.
4. Sorbe je najbolje poslužiti odmah dok ima mekanu, kremastu teksturu. Za čvršću varijantu, prebacite ga u posudu i vratite u zamrzivač na sat-dva.
5. Po želji dodajte listiće sveže nane ili bosiljka za osvežavajuću aromu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







