Predstavljamo vam interesantni recept za ukiseljeni beli luk. Ovaj specijalitet je spas za vaš imuni sistem tokom jesenjih i zimskih dana.
Foto: ShutterstockNa Balkanu se uvek dosta pažnje poklanjalo pripremi zimnice i samoj zimnici, i retko koji dom nije imao bar jednu teglu ajvara ili turšije.
Kako vreme ide to je sve ređi slučaj zbog nedostatka vremena, ali i situacija kada je jeftinije kupiti zimnicu u prodavnici nego je spremati sam.
Ipak, postoje recepti koji ne mogu da se kupe, a jako su interesantni. Jedan od njih je zasigurno ukiseljeni beli luk.

U manjoj šerpici zagrejte šećer, so i sirće, pa pustite da provri. Začinite i dok je još vruće prelite preko čenova belog luka koje ste složili gusto u prethodno sterilizovanu teglu.
Teglicu dobro zatvorite i držite na sobnoj temperaturi, čak i do dva meseca.
Sa ovakvim belim lukom možete eksperimentisati, a već se odlično slaže uz hladna predjela kao salata.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







