Kremasto zadovoljstvo na tanjiru
Foto: Bakina kuhinjaIz bakine kuhinje vam donosimo recept za posne paprike u posnom bešamel sosu.

Na ulju propržiti luk i rendanu šargarepu. Ubaciti rendan krompir i obaren pirinač. Dodati začin, biber i papriku mlevenu i sve izjednačiti.
Nadev za papriku je gotov. Puniti oprane paprike i odozgo staviti listove paradajza ili krompira.
U dva ml vode ubaciti kukuruzni skrob, malo suvog začina, mleveni biber, ulje i izdrobljen beli luk. Sve dobro izjednačiti.
Preliti paprike i peći malo pokrivene na 220 stepeni, pa ih otkriti i smanjiti vatru na 200 stepeni C, oko 45 minuta.
Ako vam ostane nadeva sipajte vodu, dodajte začin, ml biber, i skuvajte čorbicu. Na kraju dodajte seckan peršunov list.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







