Popara sa sirom, mlekom i kajmakom je obrok koji daje snagu, a nije težak za varenje
Foto: Youtube Printscreen /Moja mala kuhinjaU našoj tradiciji je da se hleb nikada ne baca. Čak i onda kad se stvrdne, od njega se može napraviti ukusno jelo kao što je popara.
Ovaj, nekada se smatralo sirotinjski doručak, bio je obavezan na trpezama širom Srbije i Crne Gore.
Popara od starog hleba je izvanredno rešenje kad nemate ideju šta biste mogli da pripremite za doručak, a čeka vas naporan radni dan. Popara sa sirom, mlekom i kajmakom je obrok koji daje snagu, a nije težak za varenje.
Ukoliko ne postite, ovaj recept isprobajte već danas.
Sastojci
Priprema
Sipajte vodu u šerpu, dodajte mleko, stari hleb iskidan na veće komade i izdrobljen sir.
Kuvajte na srednje jakoj vatri, sve vreme neprestalno mešajući drvenom varjačom. Kad se hleb dobro sjedini sa ostalim sastojcima isključite ringlu, dodajte ulje ili mast, pa prebacite jelo u tanjir.
Odozgo sipajte kajmak i jedite dok je popara topla.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







