Tikvice punjene tunjevinom: Posni obrok za prave gurmane

Rapsodija ukusa

08.03.2025. 16:10
  • Podeli:
pohovane tikvice pixabay-674c8496d42c4.webp Foto: Pixabay

Donosimo vam recept za punjene tikvice sa tunjevinom - slasno jelo oduševiće i one koji ne vole tikvice.

Potrebno je:

  • 2 velike tikvice
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 konzerve tunjevine
  • 1 kašika ajvara
  • so i biber po ukusu
  • origano po želji
  • 1 paradajz
  • 4 masline bez koštice
  • maslinovo ulje

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Onda očistite tikvice pa ih presecite po dužini. Kašičicom izdubite pa poređajte po dnu vatrostalne posude obložene uljem. Sredinu tikvice sa sitno seckanim crnim lukom prodinstajte na malo maslinovog ulja. Kada luk postane staklast umešajte tunjevinu, origano, ajvar. Posolite i pobiberite. Onda skinite sa vatre pa filujte tikvice pripremljenim nadevom. Dodajte po 2 masline pa preko dodajte paradajz sečen na tanke kolutove. Pecite tikvice 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, prenosi Trpeza.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()