Kremast, brz i neodoljiv – domaći tiramisu koji se sprema za 10 minuta postaje nova zvezda svake trpeze!
Bez pečenja, bez komplikacija, bez čekanja ali sa maksimalnim uživanjem! Tiramisu torta pripremljena po ovom receptu gotova je za samo deset minuta, a ukusi su toliko bogati da će vam delovati kao da ste proveli sate u kuhinji.
Ova varijanta popularnog italijanskog dezerta savršen je spoj piškota, kafe i kremaste fil-smese, a svaki zalogaj prava je eksplozija zadovoljstva.
U dubokoj činiji pomešajte aromu vanile, šećer i slatku pavlaku, pa umutite mikserom. Kad dobijete gust šlag, sipajte malo po malo krem sir i mutite još kratko dok se masa lepo ne sjedini.
Obložite kalup za tortu pek-papirom, pa umačite piškote u kafu i ređajte po dnu.
Preko poređanih piškota rasporedite deo fila, zatim stavite još jedan sloj piškota i nanesite ostatak kreme.
Na kraju poravnajte i pospite kakao prahom. Ostavite tiramisu u frižideru minimum četiri sata pre služenja.
Slobodno napravite duplu meru - nestaće brže nego što ste ga spremili.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.