Kremast, brz i neodoljiv – domaći tiramisu koji se sprema za 10 minuta postaje nova zvezda svake trpeze!
Foto: PixabayBez pečenja, bez komplikacija, bez čekanja ali sa maksimalnim uživanjem! Tiramisu torta pripremljena po ovom receptu gotova je za samo deset minuta, a ukusi su toliko bogati da će vam delovati kao da ste proveli sate u kuhinji.
Ova varijanta popularnog italijanskog dezerta savršen je spoj piškota, kafe i kremaste fil-smese, a svaki zalogaj prava je eksplozija zadovoljstva.

U dubokoj činiji pomešajte aromu vanile, šećer i slatku pavlaku, pa umutite mikserom. Kad dobijete gust šlag, sipajte malo po malo krem sir i mutite još kratko dok se masa lepo ne sjedini.
Obložite kalup za tortu pek-papirom, pa umačite piškote u kafu i ređajte po dnu.
Preko poređanih piškota rasporedite deo fila, zatim stavite još jedan sloj piškota i nanesite ostatak kreme.
Na kraju poravnajte i pospite kakao prahom. Ostavite tiramisu u frižideru minimum četiri sata pre služenja.
Slobodno napravite duplu meru - nestaće brže nego što ste ga spremili.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







