Tiramisu rolat: Sve se samo pomeša i peče, a ukus obara s nogu

Ako volite čuveni kolač sa kafom, ovaj rolat ćete obožavati

23.11.2025. 14:40
  • Podeli:
shutterstock_1646555746 tiramisu rolat kolač torta-6922f18133b95.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za malo drugačiju verziju vašeg omiljenog kolača - Tiramisu rolat.

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • prstohvat soli

Sastojci za fil:

  • 250 g maskarpone sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 kašičica vanile
  • 1 kašika ruma (po želji)
  • prstohvat cimeta za posipanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 °C i obložite pleh papirom za pečenje. Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte prstohvat soli, brašno i cimet, pažljivo umešajte. Sipajte smesu u pleh i pecite 10-12 minuta. Vrući biskvit odmah uvijte u kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi. Za fil, umutite slatku pavlaku sa šećerom, dodajte maskarpone, vanilu i rum. Pažljivo razvucite biskvit, premažite filom i urolajte. Pospite rolat prstohvatom cimeta i ostavite u frižideru barem 2 sata pre sečenja.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()