Torta od palačinki oduševila milione: Topi se u ustima, a lako se pravi

Savršen desert i lako se priprema jer ima samo nekoliko sastojaka, a jedina komplikacija je u tome kako da je složite

24.01.2025. 13:14
  • Podeli:
shutterstock_ torta od palačinki palačinke čokoladna-67937eb079dab.webp Foto: Shutterstock

Ako nemate nove ideje za zanimljiv desert, onda je ova torta od palačinki idealno rešenje. Pripremanje je jednostavno, nema mnogo sastojaka, a rezultat je ukusan i sočan kolač koji se topi u ustima.

Recept je objavljen na Jutjubu, na kanalu Lieblingsdesserts, a u samo dve nedelje pregledalo ga je više od 2,3 miliona ljudi iz celog sveta.

Mnogi je nazivaju čudesnom tortom od palačinki, za čije pripremanje vam je potrebno samo 35 minuta, za kuvanje 30 minuta, a dobićete 12 porcija i zasladićete celu porodicu.

Sastojci:

  • oštro brašno 180 g
  • kakao prah 35 g
  • so 1 prstohvat
  • šećer 10 g
  • jaje 3 kom
  • mleko 260 ml
  • voda 160 g
  • med 60 g
  • suncokretovo ulje 25 ml

Priprema:

1. Stavite u posudu brašno, kakao, prstohvat soli i šećer te sve dobro promešajte. Potom dodajte 3 jaja, mešajući postepeno sipajte mleko, pa dodajte vodu te mešajte dok ne dobijete glatko testo.

Procedite testo za palačinke kroz fino sito da ne ostanu grudvice.

2. Dodajte testu med te ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga umešajte 25 ml biljnog ulja.

3. Namažite tiganj biljnim uljem te ispecite palačinke s obe strane na srednjoj vatri. Potrebno je dodati 14 palačinki.

Za krem

Sastojci:

  • krem sir 250 g
  • šećer u prahu 90 g
  • kisela pavlaka – punomasna 150 g
  • slatka pavlaka 250 g
  • med 20 g
  • šećer u prahu 4 kašike

Postupak:

1. Za fil dobro izmiksujte krem sir, 45 g šećera u prahu i kiselu pavlaku. U drugoj posudi izmiksujte slatku pavlaku i 45 g šećera u prahu u čvrsti šlag. Dodajte to filu i sve dobro izmešajte.

2. Svaku palačinku premažite filom. Ostavite malo fila za kasnije. Svaku palačinku presavijte dvaput. Potom po svakoj palačinki premažite preostali fil.

3. Pažljivo namotajte tri palačinke u nizu. Potom svaku palačinku "lepite" na kolut tako da slažete jednu po jednu s premazanim delom i svaki put dobro pritisnite.

4. Omotajte tortu kalupom za tortu te prekrijte providnom folijom. Stavite kolač u frižider da odstoji 8–10 sati. Sklonite kalup i foliju. Pre serviranja pospite kolač šećerom u prahu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()