Možete ga spremiti i bez mesa, za posnu trpezu
Foto: Bakina kuhinjaPriprema ovog kupusa je tako jednostavna da će ga znati skuvati i apsolutni početnici. Ovo je jelo koje je srce tradicionalne kuhinje, ali pripremljeno na najlakši mogući način – jednostavno se sve složi i prelije. U loncu se kriju svi bogati ukusi od dimnog mesa do svežeg povrća, a zaprška na kraju daje onu finalnu, punu notu.
(za posnu varijantu samo izbaciti meso i zapržiti na ulju)
Za laganu zapršku:

Glavicu kupusa iseći na četiri dela. Dno velikog lonca ili šerpe poređati prvom polovinom sečenog kupusa. U sredinu ubaciti krompir isečen na četvrtine i poređati karmenadle od svinjskog vrata. Preko mesa dodati drugu polovinu kupusa.
Odozgo pobosti šargarepu, celer, slatku i ljutu papriku. Naliti vodom da sve ogrezne i kuvati dok kupus i meso ne omekšaju.
Neposredno pre zaprške, u kupus ubaciti dva sveža paradajza isečena na kocke ili dodati 100 ml kuvanog paradajza. Dodati suvog začina.
U tiganju napraviti tanku zapršku: na malo masti upržiti malo brašna. Skloniti sa vatre, dodati tri čena seckanog belog luka i promešati. Pred sam kraj, vratiti na vatru, dodati alevu papriku i odmah preliti kupus. Kuvati još vrlo kratko.
Na samom kraju dodati seckan peršunov list.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







