Ova salata sigurno će vas oduševiti
Foto: ShutterstockLeto je vreme kad se apetit menja – teška jela zamenjujemo laganim, a šporet rado izbegavamo.
Ipak, salate ne moraju da budu samo prilog. Ako ih pametno složimo, one postaju pun, ukusan i hranljiv obrok.
Ova salata sa sa pečenim patlidžanom, belim sirom i domaćim hlebom sigurno će vas oduševiti
2 veća patlidžana
150 g domaćeg bijelog sira (mladi ili stariji)
1 čen belog luka
maslinovo ulje
peršun
stari domaći hleb ili prepečeni hleb
Patlidžane isecite na kolutove, posolite i ostavite 15 minuta da puste gorčinu. Isperite, obrišite i pecite na roštilju, tiganju ili u rerni s malo maslinovog ulja. Kad omekšaju i porumene, složite ih na tanjir, pospite sirom, belim lukom i peršunom. Prelijte maslinovim uljem i servirajte uz hleb.
Savet: još ukusnija kad se malo prohladi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







