Daće im posebnu aromu i novi ukus
Foto: PixabayUkoliko želite da vam meso bude još sočnije i ukusnije, dodavanjem ove marinade ćete to i postići.
Univerzalna marinada može se koristiti za sve vrste mesa, obična ili dimljena svinjska rebarca, kao i za pileća krilca. Pravi se od soli, bibera, slatke i ljute paprike u prahu, belog luka u prahu i smeđeg šećera.
Izmešajte začine, razredite hladnim goveđim bujonom (može i od kocke za supu), sokom i pireom od paradajza i maslinovim uljem (nije obavezno). Najbolje je da probate ukus marinade i dodajete količinu začina prema ukusu.
Sve prokuvajte na srednje jakoj temperaturi i ohladite.
Svaki komad mesa umočite u marinadu, složite u posudu i ostavite da odstoje na hladnom najmanje tri sata.

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







