Unutra sočna - spolja hrskava: Piletina sa krompirom iz bakine kuhinje

Omiljeno jelo u domaćinstvima širom Srbije

13.10.2023. 09:24
  • Podeli:
bakina kuhinja piletina s krompirom-6528edea0ccd3.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo tradicionalni srpski specijalitet - piletinu sa krompirom. Svi volimo unutra sočnu, a spolja hrskavu i slanu.

Potrebno je:

  • pileći bataci
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 kašika soja sosa
  • 3 čena izdrobljenog belog luka
  • so
  • biber
  • začin za piletinu bilo koji
  • malo ulja
  • kesa za pečenje
  • krompir po želji
Fota: Bakina kuhinja

Priprema:

Meso posoliti i posuti začinom. Dodati soja sos, pavlaku, beli luk, biber malo ulja i sve izjednačiti.

Ostaviti par minuta. Rernu uključiti na 220 stepeni C.

Meso spakovati i rasporediti u kesu pa zavezati. Malo izbušiti. Peći 50-60 minuta. Uz meso predlažemo pečeni krompir.

Uživajte!

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()