Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
Za premazivanje:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi izmrvite kvasac pa dodajte kašičicu šećera i malo brašna i sve izmešajte. Ostavite tako do 10 minuta na naraste. Dodajte jaje, ulje i sirće. Sve umutite pa dodajte postepeno brašno i so. Mesite oko 15 do 20 minuta, da zamesite loptu. Ostavite pokriveno da naraste. Premesite i podelite na 3 dela. Svaki deo razvaljajte na traku širine dlana. Premažite uljem pa urolajte u savijenu jufku. Sastavite dve trake pa ih upletite jednu oko druge da liče na pletenicu. Oblikujte pletenicu u krug i spojite krjeve pa prebacite u podmazan pleh. Treči deo testa razvaljajte na kraću traku pa smestite u sredinu pleha. U centar stavite jaje. Pospite semenom lana i susama. Pustite 20 minuta da naraste. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.