Odlična za oporavak organizma
Foto: Bakina kuhinjaPotrebna vam je topla, krepka i zdrava hrana za posne dane? Ova čorbica je upravo to. Pripremljena je od probranog, svežeg sezonskog povrća, a zahvaljujući jednom tajnom sastojku postaje neverovatno kremasta i gusta – bez ijedne trunke brašna. Prava je vitaminska bomba, lagana za stomak, a daje neverovatnu snagu. Ovo je savršen uvod u ručak.

Praziluk sitno iseckajte, šargarepu narendajte, a papriku isecite na kockice. Na malo ulja, u šerpi, propržite praziluk, narendanu šargarepu i papriku.
Kada se to dobro proprži, dodajte karfiol podeljen na sitnije cvetove.
Sve lepo izdinstajte nekoliko minuta. Nalijte dve litre vode. Posolite, pobiberite i dodajte suvi biljni začin. Čorbu kuvajte ukupno oko 40 minuta.
Na polovini kuvanja dodajte četiri kašike opranog pirinča. Pustite neka se sve zajedno kuva dok pirinač potpuno ne omekša i čorba se zgusne. Na kraju pospite seckanim peršunovim listom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







