Odličan je za sve koji treniraju i ne konzumiraju gluten
Foto: ShutterstockProteinski hleb je odličan izbor za sve koji paze na ishranu, a posebno za sportiste, vegetarijance i one koji izbegavaju gluten.
Ovaj recept je savršen jer je neverovatno brz, ne zahteva dizanje testa i sve sastojke verovatno već imate u kuhinji. Za samo nekoliko minuta dobićete mekan, ukusan i nutritivno bogat hleb.

U posudi pomešajte dva jajeta i grčki jogurt. Dobro umutite žicom dok smesa ne postane homogena.
U smesu dodajte ovsene pahuljice, prašak za pecivo i prstohvat soli. Ako želite, sada je pravo vreme da ubacite i semenke po izboru, kao i začine.
Sve dobro promešajte. Smesa će biti gušća, ali ne brinite, to je normalno.
Izlijte smesu u manji kalup za hleb (prethodno obložen papirom za pečenje) ili u vatrostalnu posudu. Poravnajte gornji sloj kašikom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 20 do 25 minuta, dok hleb ne dobije zlatnu boju i ne postane čvrst na dodir.
Pre nego što ga izvadite, možete ga proveriti čačkalicom, ako izađe čista, hleb je gotov.
Ovaj proteinski hleb je fantastičan za doručak, uz malo avokada, sira ili grilovanog povrća.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







