Posle ovoga možete uživati u omiljenom voću bez brige
Foto: PixabayJagode su jedno od omiljenih voća koje mnogi s nestrpljenjem dočekuju s dolaskom toplijih dana. Osim što su neodoljivo ukusne i bogate vitaminima, važno je obratiti pažnju na njihovu pravilnu pripremu pre konzumacije. Budući da su veoma osetljive i često dolaze u dodir s raznim nečistoćama i pesticidima, ključno je znati kako ih temeljito oprati. U nastavku donosimo 4 proverene metode koje će vam pomoći da uživate u jagodama bez brige.
Ispiranje jagoda pod mlazom hladne vode može biti efikasno, ali je bolje svaku jagodu oprati pojedinačno ili ih kratko potapati u posudi s hladnom vodom. Nakon toga ih dobro izbrišite papirnim ubrusom ili platnenom krpom, piše Index.hr.
U posudu stavite vodu i alkoholno sirće u odnosu 3:1. Neka jagode odstoje u toj mešavini 15 do 20 minuta, zatim ih dobro isperite čistom vodom i osušite.
U četiri šolje vode dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Jagode potapajte u tu tečnost oko pet minuta, zatim ih isperite i dobro posušite.
U toplu vodu dodajte jednu kašičicu soli na svaku kašiku vode. Potopite jagode na pet minuta, pa ih isperite i osušite.
Ove metode pomažu u uklanjanju nečistoća i ostataka pesticida s jagoda, čineći ih sigurnijima za konzumaciju.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







