Zaboravite na ovu pojavu
Foto: ShutterstockZa svaki problem postoji rešenje - rekli bi mnogi. I zaista, barem kada je reč o kuvanim jajima, a posebno uz ovaj fantastičan trik koji će da vam olakša život.
Jaja su nezamenjiv deo naše ishrane, ali ljuštenje kuvanih jaja često zna da bude neprijatno. Mnogi se oslanjaju na različite tehnike, a jedna od najjednostavnijih i najefikasnijih uključuje upotrebu limuna, piše Zadovoljna.rs.
Stručnjaci naglašavaju da su jaja stara između sedam i deset dana najpogodnija za kuvanje. Kod takvih jaja između ljuske i sadržaja se stvara vazdušni sloj koji olakšava ljuštenje. Međutim, ukoliko imate samo sveža jaja, uz dodatak limuna možete postići sličan rezultat.
Kada pripremate kuvana jaja, jednostavno dodajte krišku limuna u šerpu s vodom, preporučuje portal N1. Limunov sok sprečava pucanje jaja tokom kuvanja i olakšava skidanje ljuske. Kiselina iz limuna omekšava ljusku jaja, pa ćete je nakon kuvanja lako ukloniti.

Da li je sveže mleko zdravije od pasterizovanog – srpske nutricionistkinje daju odgovor
Sledeći put kada budete kuvali jaja, dodajte limun i uverite se u razliku. Ne samo da ćete uštedeti vreme i živce, već ćete osigurati da jaja ostanu cela.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







