Nikada ne biste pogodili šta je vraća život
Foto: PixabayZelena salata je nezaobilazan deo mnogih obroka - bilo kao prilog, lagani ručak ili zdrava večera.
Ali ako vam se dogodilo da salata stoji dan-dva u frižideru, verovatno ste primetili kako listovi gube čvrstinu, postaju mlitavi i deluju beživotno. Dobra vest? Ne morate je baciti.
Postoji jednostavan kuhinjski trik koji će vašu salatu vratiti u život za samo nekoliko minuta, i to uz pomoć - tople vode.
Kada salata odstoji, gubi vlagu i zbog toga izgleda „umorno“. Međutim, to ne znači da je pokvarena - već samo isušena. Topla voda pomaže da se ćelije lista ponovo napune vlagom i povrate svoju strukturu.
Brzi vodič: Kako vratiti čvrstoću uveloj salati
Topla voda omogućava listovima da brže upiju vlagu jer se ćelijske pore otvaraju. Hladna voda zatim „zaključa“ tu vlagu i vraća onaj prepoznatljiv hrskavi osećaj pri svakom zalogaju.
Savet za dužu svežinu:
Nakon što osvežite salatu, čuvajte je umotanu u pomalo vlažnom kuhinjskom ubrusu u zatvorenoj plastičnoj posudi ili kesi. Tako će ostati sveža još nekoliko dana.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







