Bilo da ga jedete samog ili u salati, krastavac može biti dosta ukusniji ako primenite jedan trik
Jedna od vrsta povrća kojoj ne treba neka posebna priprema jeste krastavac je jedna od vrsta povrća za koju i ne treba neka posebna priprema: oljuštiš, isečeš i gotovo.
Međutim, iako ne treba mnogo vremena za njegovu pripremu, bilo da ga jedete samog ili u salati, on može biti dosta ukusniji ako primenite jedan trik.
Kada isečete krastavac, bilo na kolutove ili na štangle, ostavite ga da odstoji u činiji oko pola sata i posolite ga.
So će izvući višak vlage koju krastavac ima i tako neće u jelo unositi tečnost ako, recimo, pravite caciki ili grčku salatu.
Ova tehnika može biti jako korisna ukoliko spremate kremaste sosove ili prelive. Baš zbog toga što previše tečnosti može ugroziti ukus jelu.
Krastavac operite, oljuštite i isecite na željene komade. Stavite u činiju i sipajte dovoljno soli toliko da je bude na svakom komadu krastavca. Promešajte i prebacite u cediljku, pa ostavite oko pola sata. Dodatno možete blago pritisnuti ubrusom ili pamučnom krpom.
Posle ovog vremena krastavac je spreman za konzumiranje.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.