NIsu neophodna skupa rešenja: Stavite jednu namirnicu u kesu sa hlebom i on se neće brzo ubuđati

Nije loše znati - zamrzavanje pomaže u očuvanju ukusa sveže pečenog hleba

30.04.2025. 07:15
  • Podeli:
kutija za hleb shutterstock-667acd3449a6c.webp Foto: Shutterstock

Zaista je frustrirajuće kada se spremite da uživate u kriški tosta ili da pripremite sendvič, a otkrijete da vam je hleb uhvatio buđ. Uprkos naporima da se sačuva hleb u posudama ili obmotan plastičnom folijom, to često nije dovoljno da ostane svež na duže vreme. Ali bez brige – stručnjak za kućne trikove i održavanje doma pronašao je jednostavan način da produžite trajanje hleba i smanjite bacanje hrane.

Katja Makl, poznata na Tiktoku kao @katya.mackle, gde deli savete o porodici, kuvanju, uređenju doma i ima korisne trikove, otkrila je jednostavnu i pristupačnu metodu da sprečite isušivanje i buđanje hleba, piše "Miror".

Njen trik? Dovoljno je da u kesu s hlebom stavite štapić celera. Katja, koju pratioci zovu i "mama godine", rekla je: "Da bih produžila trajanje hleba, koristim celer. Hleb se ne isušuje i ne buđa čak dve do tri nedelje."

U svom viralnom videu pokazala je kako ubacuje nekoliko štapića celera u kesu sa veknom mekanog belog hleba. Katja uverava svoje pratioce da celer neće uticati na ukus niti miris hleba. A što je najbolje – za ovaj trik nisu potrebni nikakvi skupi uređaji ni proizvodi.

Reagujući na ovaj pametan savet za čuvanje hrane, jedna osoba je podelila: "I ja sam počela da radim ovo i razlika je neverovatna."

Druga osoba je komentarisala: "Hleb čuvam u frižideru. Ostaje dobar nedeljama. Ali sviđa mi se trik s celerom! Možda ga isprobam", prenosi Stil.

Još jedan komentar je glasio: "Baš mi je drago što sam ovo videla", dok je neko drugi priznao da će pokušati s ovim trikom jer su "umorni od stalnog bacanja hleba."

Ne želeći da zaostane, četvrta osoba je podelila svoj savet: "Za hleb je najbolje da ga stavite u zamrzivač. Može da traje više od mesec dana. Samo ga izvadite dan pre nego što vam zatreba i stavite u frižider."

Stručnjaci za ishranu slažu se da zamrzavanje pomaže u očuvanju ukusa sveže pečenog hleba.

U razgovoru s Martom Stjuart, kulinarska stručnjakinja Liza Bruks, koja vodi lični ketering servis, potvrdila je da, bilo da je hleb iz prodavnice ili domaće proizvodnje, "treba da se dobro zamrzne".

Stručnjaci savetuju da hleb pre zamrzavanja pažljivo obavijete u dva sloja plastične folije i stavite u kesu sa rajsferšlus-zatvaračem.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()