Svi želimo da nam jagode što duže traju, a uz sastojak iz kuhinje ostaće sveže i do tri nedelje.
Foto: PixabayJagode su vrlo osetljive i ne mogu dugo da stoje, čak ni u frižideru. Već posle dva dana se pokvare i morate da ih bacite. Primenite ovaj način pranja i ostaće sveže čak tri nedelje.
Operite jagode u rastvoru sirćeta. Pomešajte belo sirće s vodom u razmeri 1:3 i potopite jagode na 5 minuta. Sirće će za to vreme ukloniti bakterije i spore buđi koji izazivaju truljenje voća. Dobro ih isperite, ali nemojte previše da trljate i stavite na ubrus da se potpuno osuše.
Zatim ih na suvom ubrusu odložite u frižider, u plastičnoj kutiji s poklopcem. Ostaće sveže do tri nedelje. Ne brinite, neće mirisati na sirće.

Stručnjaci za bobičasto voće preporučuju da pri kupovini jagoda uvek obratite pažnju na datum "najbolje upotrebiti do" koji je naveden na pakovanju, kao i na boju plodova. Kako ističu, treba izbegavati jagode koje su izgubile intenzivnu boju, imaju izražene zelene ili bele delove, postale su mekane, lepljive ili su počele da buđaju. Takođe, napominju da ih ne treba ostavljati na sobnoj temperaturi osim ako ih nećete odmah pojesti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







