Pomaže formiranje tanke kore, omogućavajući da krompir zadrži oblik i ukus
Foto: ShutterstockKrompir je nezamenjiv sastojak u gotovo svakoj kuhinji. Hranljiv je i omiljen među odraslima i decom. Postoji mnogo trikova koji se mogu koristiti za postizanje boljih rezultata prilikom pripreme jela od krompira.
Sirće je proizvod koji uvek imamo pri ruci i ne bi trebalo da nedostaje u kuhinjskom ormariću. Odličan je kao ekološko i efikasno sredstvo za čišćenje, koristi se i u kozmetici, ali može biti i veoma koristan trik u pripremi krompira.

Beli krompir sadrži više skroba, tako da je zbog svoje brašnaste teksture idealan za pripremu ukusnog pire krompira. S druge strane, čvršći krompir (sa voštanom teksturom) savršen je za prženje ili pečenje.
Sve što treba da uradite je da kuvate krompir oko 30 minuta, a nakon 15 minuta dodajte so i malo sirćeta.
Sirće pomaže da se formira tanka kora na spoljnoj strani krompira, što mu pomaže da zadrži svoj oblik. Kojd god sirće koristite, poslužiće svrsi.
Ipak, nemojte preterivati - previše sirćeta može dati krompiru gorak ukus. Jedna kašičica na četiri ili pet krompira je dovoljna. Kiselina iz sirćeta sprečava razgradnju pektina u krompiru, tako da se ne razgrađuje tokom kuvanja. Takođe možete koristiti sok od limuna umesto sirćeta.
Zahvaljujući ovom jednostavnom triku vrhunskih kuvara, krompir dobija izraženiji, puniji i neodoljiv ukus.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







