Posle proučavanja brojnih načina za otvaranje tegli, stručnjaci su zaključili da je samo jedan od njih najlakši i najjednostavniji
Foto: PixabaySvi smo iskusli taj problem! Pazarili ste lepu teglu pekmeza, ajvara ili kiselih krastavaca, jedva čekate da ih izneste na trpezu, ali – ne možete da otvorite poklopac.
Ako ste sami kod kuće i nemate koga da zamolite da vam pomogne, ovaj tvrdoglavi poklopac postaje prava prepreka između vas i vašeg ukusnog obroka.
I ranije smo bili u prilici da čujemo za različite trikove i savete za otvaranje tegli – ali, pitanje je koji od njih zaista rade. Nakon brojnih proba i pokušaja čini se da provrela voda, prozirna folija ili kuhinjski peškir baš i nisu najefikasnije rešenje, piše Metro.
Nakon proučavanja svih mogućih vrsta trikova za otvaranje tegli, stručnjaci su zaključili da je najlakši i najjednostavniji način – upotreba gumenih rukavica.

To je zato što rukavice imaju čvrst zahvat i štite ruke od metala poklopca, a njihova upotreba je i udobnija od bilo koje druge "naprave". Uz to, gumene rukavice su nešto što svi imaju u kuhinji.
Stručnjaci naglašavaju da rukavice moraju da budu čiste i suve da bi se sprečilo proklizavanje.
Posebno su efikasne kod osoba sa artritisom, kojima je sigurno još teže da skinu poklopac.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







