Afrikanka prvi put probala srpski ajvar: Reakcijom na mrežama izazvala ogromnu pažnju

Izgleda da su "bombone od svinje" dobile konkurenciju

07.10.2025. 15:10
  • Podeli:
Instagram printscreen, abaasajulian afrikanka probala srpski ajvar-68e4faa7549d3.webp Foto: Instagram printscreen, abaasajulian

Studentkinja iz Afrike, Džulijan Abasa, široko je poznata u Srbiji a nedavno je oduševila svojom reakcijom na ajvar.

Džulijan Abasa, 24-godišnja studentkinja medicine iz Ugande, već nekoliko godina živi u Beogradu. Iako je došla iz potpuno drugačije sredine, brzo se snašla i sa radošću prihvatila mnoge aspekte srpske svakodnevice. Među njima je i – hrana.

Svojevremeno je za domaće medije ispričala da je prilikom izbora fakulteta istraživala opcije širom Evrope.

"Istraživala sam fakultete u Evropi, gde je moja želja bila da studiram. Moji prijatelji birali su Austriju i Nemačku, a ja sam izabrala Srbiju, rekla je Džulijan za Blic i dodala da je presudan uticaj, kako je otkrila, imala je preporuka prijatelja njenog oca, koji je Srbiju opisao u najlepšem svetlu."

Ljubav na prvi zalogaj: Ajvar oduševio Džulijan

U pokušaju da se još bolje poveže sa lokalnom kulturom, Džulijan je rado probala mnoge tradicionalne specijalitete. Nedavno je na Instagramu podelila svoj prvi susret s ajvarom, a reakcija je bila spektakularna.

"Predobro je! Poješću sve, ovo je jedna od najboljih stvari koje sam probala, oduševljeno je poručila, uz osmeh koji je odmah osvojio gledaoce. Snimak je brzo postao viralan i izazvao lavinu pozitivnih komentara."

"Bombone od svinje" – čvarci koji su nasmejali celu Srbiju

Džulijan nije oduševljena samo ajvarom. Od mnogih srpskih specijaliteta otkrila je koja joj je još jedna kulinarska slabost – čvarci. Međutim, način na koji ih je nazvala nasmejao je sve:

"Bombone od svinje", rekla je iskreno i simpatično za Blic, misleći na čvarke, čime je dodatno osvojila publiku i prikupila milione pregleda na društvenim mrežama.

Kao što su joj mnogi korisnici u komentarima predložili – čvarci i ajvar uz hleb i sir čine idealan domaći zalogaj, pa se čini da je Džulijan na dobrom putu da otkrije prave ukuse Balkana.

Prirodna harizma i odličan srpski – recept za simpatije

Pored duhovitosti i opuštenog stava, ono što je Džulijan dodatno izdvojilo jeste njeno izuzetno dobro znanje srpskog jezika. Upravo zahvaljujući toj neposrednosti i otvorenosti, uspela je da se poveže s ljudima i izgradi snažnu zajednicu pratilaca na društvenim mrežama.

Njena priča pokazuje koliko međusobno upoznavanje različitih kultura može biti bogatstvo – a i koliko jedan tegla ajvara može da ujedini ljude.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()