Malo ko je ovoga svestan
Foto: PixabayJedna neočekivana namirnica diže šećer "do plafona", a retko ko je tog svestan.
Ako pažljivo pratite unos kalorija i maksimalno ste smanjili slatkiše, verovatno ste se odrekli većine omiljenih čokoladnih i voćnih poslastica.
Međutim, možda niste svesni da neka slana namirnica može povećati nivo šećera u krvi, dok se za neku koja izgledaju da su slatke ispostavlja da zapravo snižavaju šećer. Čudno, zar ne?
Reč je o kobasicama.

U gotovo svim vrstama kobasica dodaje se šećer kako bi se poboljšao ukus, produžio rok trajanja, a i postigla željena tekstura i boja, objašnjava pitaj.pro.
Iako je količina šećera mala, njegovo prisustvo u kombinaciji sa ostalim sastojcima u kobasicama može izazvati nagli porast šećera u krvi, kao i pojačanu želju za dodatnim unosom hrane.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







