Da li ste znali da je kruška dobra kao preventiva za mamurluk?
Foto: ShutterstockNakon što provedete veče uz nekoliko čaša alkohola, ne morate da brinete o tipičnom jutarnjem mamurluku. Šokantno, zar ne? Čak i više od toga, mogli biste da smanjite nivo alkohola u krvi – sve zahvaljujući kruškama.
Iako može izgledati kao čudan savet, istina je da kruške mogu sprečiti mamurluk i smanjiti nivo alkohola u vašem organizmu. Studije su pokazale da jedenje kruške pre pijenja alkohola može značajno smanjiti simptome mamurluka, uključujući glavobolju, žeđ i umor.
Nutricionista Alisa Selini ističe da je ozbiljnost simptoma mamurluka značajno smanjena kod ljudi koji su konzumirali krušku pre pijenja, u poređenju sa onima koji su primali placebo. Osim što pomažu u ublažavanju mamurluka, kruške imaju i pozitivne efekte na zdravlje, uključujući snižavanje holesterola, ublažavanje zatvora i antiinflamatorno dejstvo.

Dakle, pre nego što krenete na veče opuštanja, razmislite o jedenju kruške – možda će vam to pomoći da izbegnete tipičnu nelagodnost mamurluka i da se sutradan osećate sveže i odmorno.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







