Prave se bez kvasca i stužu veoma brzo
Na spomen svežih mirisnih kiflica svima kreće "voda na usta", zar ne? Umesite ih kod kuće jer vam za ove kiflice bez dizanja treba tek nešto više od pola sata.
Kad vam se jedu sveže pečene kiflice, a ne mesi vam se i ne čeka dugo da se testo digne i udvostruči volumen, posegnite za brzim kiflicama bez kvasca koje su gotove za čas.
Sastojci za 16 komada manjih kiflica
Priprema:
U dublju posudu pomešajte brašno s praškom za pecivo, dodajte so, izmešajte i dodajte sveži sir, pa sve još jednom dobro izmešajte.
U manju posudu odvojite belance (žumance ostavite za premazivanje), umutite ga viljuškom, potom u posudu dodajte mleko i maslinovo ulje pa dobro izmešajte. Dodajte to u posudu s brašnom i sirom pa rukama umesite glatko, mekano testo. Ako se testo lepi, dodajte još malo brašna.
Testo razvijte u krug promera 35-40 cm pa ga izrežite na 16 komada/trouglova. Svaki trougao urolajte od šireg dela prema užem (možete ih i puniti) pa složite na pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite žumancetom koje ste pomešali sa kašikom mleka. Pospite susamom, makom ili suncokretovim semenkama.
Ubacite u prethodno zagrejanu pećnicu na 180 °C i pecite 25-30 min.
Kad kiflice izvadite iz rerne, prekrijte ih krpom, a kad se ohlade, prebacite ih u kesiu i zavežite, na taj način sprečićete da se osuše i stvrdnu, piše zadovoljna.hr.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.