Sočne i slasne, za ručak koji se pamti
Foto: ShutterstockDonosimo vam recet za savršene njoke, onako kako ih Džejmi Oliver sprema.
Krompir operite i skuvajte, pa ga izgnječite na velikoj čistoj dasci. Začinite morskom solju i crnim biberom po ukusu, pa rukama dodajte brašno. Testo mesite na pobrašnjenoj radnoj površini dok ne postane elastično, pa ga podelite na četiri jednaka dela. Svaki deo oblikujte u kobasicu debljine oko 2 cm. Isecite ih na komade dužine 3 cm pa oblikujte u kuglice. Stavite vodu u lonac i ostavite da provri. Slaninu grubo isecite i pržite 3 minuta sa prstohvatom crnog bibera u velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi.Isecite beli luk pa ga dodajte, kuvajući jedan minut, pa sipajte malo vode i zamrznuti grašak. Kuvajte dok grašak ne omekša, blago ga gnječeći. Dodajte pavlaku, pa sklonite tiganj sa vatre i u smesu narendajte sir. Kuvajte njoke dva do tri minuta u slanoj vodi, tj dok ne isplivaju na površinu. Onda ih prebacite u sos.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







