Poseban način za spremanje pohovanih šnicli: Baka Jelena ima sjajan recept za vas

Možete ih poslužiti kao glavno jelo ili ih upotrebiti kao sastojak u sendvičima ili burgerima

22.02.2025. 07:56
  • Podeli:
pohovane snicle bakina kuhinja-67b8bc3a7cca7.webp Foto: Bakina kuhinja

Pohovane šnicle su jelo koje je poznato i voljeno sirom sveta. Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je uvek zadovoljavajući. 

Sledi provereni recept baka Jelene Petrović sa kojim nema greške nikada. 

Možete ih poslužiti kao glavno jelo ili ih upotrebiti kao sastojak u sendvičima ili burgerima.

Potrebno je:

  • pileće šnicle
  • 2 jaja
  • 2 pune kašike kukuruznog brašna
  • malo suvog začina
  • ml biber
  • ulje

 

Priprema:

Šnicle izlupati, posoliti ili dodati suvi začin, pa i pobiberiti. Umutiti dva do tri jaja i njih posoliti. 

Dodati pune dve kašike kukuruznog brašna i dobro izjednačiti.  

Ulje ugrejati. Šnicle provući kroz jaja i prziti u tiganju sa uljem.

Poklopiti i pržiti na tihoj vatri da porumene sa obe strane. Vaditi na upijajući papir. Služiti toplo.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()