Tulumbe iz rerne: Zdravije i sočnije nego klasične

Priprema je jednostavna, a ukus savršen

09.05.2025. 13:55
  • Podeli:
shutterstock_ tulumbe, kolač-65f5bfc3eecdb.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za omiljenu tradicionalnu poslasticu, ali na malo zdraviji način.

Potrebno je:

  • pola litra vode
  • 1 mala šoljica ulja
  • 1 kašičica margarina
  • po 1 kašičica šećera i soli
  • 600 g šećera
  • 1 limun
  • voda
  • 4 jaja
  • 400 g brašna
  • margarin za podmazivanje
  • pola kesice praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.U jednu šerpu stavite vodu, ulje, margarin, šećer i so. Dodajte brašno da se napravi smasa kao za kačamak. Malo prohladite, pa dodajte prašak za pecivo, pa jedno po jedno jaje. Umutite mikserom. Istiskujte tulumbe u pleh obložen pek papirom. Pecite ih 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zakuvajte šećer, vodu i limun, pa kad provri kuvajte još 10 minuta. Prelijte tulumbe pripremljenim sirupom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()