Bolje od mesa: Bakino posno varivo sa taranom na starinski način

Ovaj recept nas podseća na vreme kada je cela porodica sedela za stolom uz miris tople domaće hrane

17.12.2025. 08:39
  • Podeli:
posni paprikaš, bakina kuhinja-69425b824ceaf.webp Foto: Bakina kuhinja

Baka Jela je za danas pripremila recept za jedan starinski ručak – posni paprikaš, ali ne običan, već sa domaćom taranom koju sami rendamo.

Priprema

Prvo sitno iseckajte luk, narendajte šargarepu i celer, pa dodajte papriku i sve to dinstajte na tihoj vatri oko 20 minuta. Ubacite krompir na kockice, paradajz, začinite paprikom i lovorovim listom, pa nalijte vodom. 

Dok se kuva, zamesite tvrdo testo od brašna, soli i malo ulja, pa ga izrendajte na rende i ostavite da se malo prosuši. 

Tu domaću taranu ubacite pred kraj u paprikaš. Upravo će ovo jelu dati gustinu i poseban ukus. Na kraju samo pospite peršunom i uživajte u ovom zdravom i laganom obroku. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()