Energetska bomba sa početak dana
Foto: Bakina kuhinjaTražite brz, jednostavan i neodoljivo ukusan obrok? Ovaj sočni sendvič sa jajima, šunkom i kačkavaljem je savršen izbor. Priprema se za tren oka, a ukus će vas oduševiti. Idealno za doručak, ručak ili brzu večeru. Probajte i uživajte u svakom zalogaju.

Na umerenoj vatri zagrejte malo ulja u tiganju. Umutite jaja sa mlekom i seckanim mladim lukom. Posolite i pobiberite po ukusu. Sipajte polovinu smese od jaja i mleka (oko dve kutlače prilagodite veličini tiganja) u zagrejan tiganj.
Odmah na smesu od jaja položite kriške hleba, jednu naspram druge tako da budu umočene u smesu. Pržite na tihoj vatri dok se jaja ne ispeku i stegnu sa donje strane. Pažljivo okrenite jaja sa hlebom.

Možete koristiti tanjir tako što ćete ga staviti preko tiganja preokrenuti zajedno pa zatim vratiti u tiganj sa nepečenom stranom dole. Potom podignite ivice pečenih jaja koje su van hleba i preklopite ih preko hleba pritiskajući ih špatulom da se zalepe za hleb.
Pecite još malo da se sve zajedno zapeče. Na jednu polovinu hleba stavite listove šunke (ili salame) i preko šunke listiće kačkavalja. Preklopite drugom polovinom hleba preko fila sa šunkom i kačkavaljem i blago pritisnite.
Okrenite sendvič još jednom da se lepo zarumeni sa obe strane i da se kačkavalj istopi, a šunka malo zapeče. Servirajte toplo i uživajte.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







