Brz i ukusan doručak iz bakine kuhinje: Sočan sendvič sa šunkom i jajima

Energetska bomba sa početak dana

28.04.2025. 08:28
  • Podeli:
topli sendvič bakina kuhinja-680f1e8d4c989.webp Foto: Bakina kuhinja

Tražite brz, jednostavan i neodoljivo ukusan obrok? Ovaj sočni sendvič sa jajima, šunkom i kačkavaljem je savršen izbor. Priprema se za tren oka, a ukus će vas oduševiti. Idealno za doručak, ručak ili brzu večeru. Probajte i uživajte u svakom zalogaju.

Potrebno je:

  • 2-3 jaja
  • 200 ml mleka
  • Seckano perje mladog crnog luka (po ukusu)
  • 100 gr šunke ili salame (isečene na listove
  • 50 g kačkavalja (isečenog na listiće)
  • Ulje
  • Kriške hleba (tost hleb ili sličan, narezane)

Priprema:

Na umerenoj vatri zagrejte malo ulja u tiganju. Umutite jaja sa mlekom i seckanim mladim lukom. Posolite i pobiberite po ukusu. Sipajte polovinu smese od jaja i mleka (oko dve kutlače prilagodite veličini tiganja) u zagrejan tiganj.

Odmah na smesu od jaja položite kriške hleba, jednu naspram druge tako da budu umočene u smesu. Pržite na tihoj vatri dok se jaja ne ispeku i stegnu sa donje strane. Pažljivo okrenite jaja sa hlebom.

Možete koristiti tanjir tako što ćete ga staviti preko tiganja preokrenuti zajedno pa zatim vratiti u tiganj sa nepečenom stranom dole. Potom podignite ivice pečenih jaja koje su van hleba i preklopite ih preko hleba pritiskajući ih špatulom da se zalepe za hleb.

Pecite još malo da se sve zajedno zapeče. Na jednu polovinu hleba stavite listove šunke (ili salame) i preko šunke listiće kačkavalja. Preklopite drugom polovinom hleba preko fila sa šunkom i kačkavaljem i blago pritisnite.

Okrenite sendvič još jednom da se lepo zarumeni sa obe strane i da se kačkavalj istopi, a šunka malo zapeče. Servirajte toplo i uživajte.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()