Sprema i zdraviju varijantu
Foto: Instagrma printscreen, __beckham75__Dejvid Bekam, nekada proslavljeni fudbaler, danas sve više otkriva strast prema jednostavnijem životu – bašti, voćnjaku i domaćinstvu.
U svojoj kući u Kotsvoldsu svakodnevno brine o kokoškama, pčelama i povrtnjaku, a ovoga puta pažnju je privukao kuvanjem džema od šljiva koje sam uzgaja.
Prvu turu džema pripremio je sa šećerom, a zatim se oprobao i u zdravijoj varijanti sa fruktozom. Viktorija je zabeležila ceo proces, a Bekam je svoje teglice šaljivo označio kao "Beckjam". Snimak je brzo izazvao mnogo pozitivnih reakcija, naročito žena koje su se oduševile njegovom novom, opuštenijom ulogom.
Ako želite da i vi probate domaći džem od šljiva, evo recepta sa dodatkom ruma:
Šljive operite, izvadite koštice i ređajte u šerpu naizmenično sa šećerom. Ostavite preko noći na hladnom mestu. Sutradan kuvajte na srednjoj vatri dok se masa ne zgusne. Pred kraj dodajte kolutove oljuštenog limuna, a potom i rum.
Džem je gotov kada počne da se spušta sa varjače u komadima. Sipajte ga u sterilne, zagrejane tegle i ostavite u mlakoj rerni da se ohladi i uhvati korica, a zatim zatvorite celofanom i poklopcem.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







