Rapsodija ukusa
Foto: PixabayPolako se bližimo periodu kada će se iz mnogih domova proširiti miris zimnice, kada dođe vreme da se u domaćinstvima zakuvaju stari, provereni recepti. Džem od šljiva nije samo zimnica - to je ukus detinjstva i sunčanih dana koje želimo da sačuvamo u teglama.
Sastojci za džem od šljiva:
Šljive operite i očistite od koštica. Smeštajte polovine šljiva u dublji lonac, okrećući ih unutrašnjošću nadole. Svaki red šljiva pospite šećerom.
Stavite lonac u dobro zagrejanu rernu i lagano pecite oko četiri sata. Pred kraj dodate usitnjenu čokoladu za kuvanje i promešajte da se istopi, a potom dodajte i cimet.
Kada džem od šljiva bude gotov, sipajte ga u sterilisane tegle, dobro zagrejane iz rerne. Snažno zatvorite poklopce i pokrijte ćebetom da se "pasterizuju".
Ohlađene tegle džema od šljiva čuvajte na tamnijem, svežijem mestu. Džem od šljiva je spreman za konzumiranje, a kada otvorite teglu, čuvajte je u frižideru, piše Ona.rs.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







