Nećete im odoleti
Foto: Bakina kuhinjaBaka Jela je sa vas pripremila starinski recept za paprike punjene kupusom koji bi svaka domaćica bi trebalo da zapiše, jer kad ih jednom probate, stalno ćete ih praviti.
Kupus izrendati (ribanac), posoliti malo pa ga sasvim malkice rukama izgnječiti i ostaviti 15 minuta da odstoji. Papriku oprati i izvaditi seme. Kupus cediti rukama, zatim puniti papriku. Paprike se mogu se zatvoriti zelenim paradajzom ili gornjim delom paprike, a i ne moraju. Po vašoj želji i ukusu.
Napunjene paprike ređati u oprane tegle, a između staviti ljute papričice. Ubaciti celerov list i zrna bibera. U šerpu sipati 1,5 litar vode nakon čega dodati 500 ml sirećeta, so i šećer i izmešati da se sve stopi.
Staviti plastične pritiskače i naliti papriku, Zatvorti metalnim poklopcima.

Postoji više načina kako da dodatno "oplemenite" ovaj savršen recept.
Prvi način:
Tegle staviti u rernu, uključiti na 90 stepeni, 91 minut. Ostaju u rerni dok se ne ohlade.
Drugi način:
Na ovu količinu tečnosti dodati pola kašičice vinobrana i pola kašičice konzervanca i sa tim naliti paprike a zatim dobro zatvoriti.
Treći način:
U tegle staviti prutove rena i naliti . Nadgledati tegle naredne tri do četiri nedelje.
Tegle sa paprikama čuvati na hladnom i mračnom mestu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







