Posna čorbasta boranija: Aromatičan ručak za celu porodicu

Puna vitamina

11.12.2025. 10:10
  • Podeli:
bakina kuhinja boranija 212-693a85b2b6af8.webp Foto: Bakina kuhinja

Fantastičan, lagan i hranljiv ručak, idealan za dane posta i savršen za laku probavu i laka creva. Priprema je brza, a ukus neodoljiv.

Sastojci:

  • Boranija (sveža ili smrznuta)
  • jedan crni luk
  • jedna mala šargarepa
  • jedan manji krompir
  • jedna kašika ajvara
  • jedan lovorov list
  • ulje
  • začini (so, biber, suvi začin)
  • aleva paprika (za boju, ako želite)

Priprema:

Na malo ulja izdinstajte sitno seckani luk, pa dodajte rendanu malu šargarepu i sitno seckani krompir. 

Kada povrće malo omekša, dodajte boraniju i lovorov list. Nalijte vodom da prekrije povrće i kuvajte dok boranija i krompir ne omekšaju.

Pred kraj kuvanja dodajte so, biber, suvi začin (ako ga koristite), alevu papriku i jednu kašiku ajvara za puniji ukus. Kuvajte još par minuta, pa sklonite sa vatre.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()