Obožavaćete je
Foto: ShutterstockSlana posna rozen torta, koja je postala gotovo neizostavan deo trpeze, deluje zahtevno, a priprema je zapravo vrlo jednostavna.
Za fil:
Zagrejte oko 250 ml vode do ključanja. U posebnoj posudi sjedinite gustin, so i preostalih 50 ml vode, zatim smesu dodajte u ključalu vodu. Mešajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.
Umutite margarin sa majonezom i senfom, začinite, pa pomešajte sa ohlađenim kremom od gustina.
Šargarepe skuvajte i izrendajte, papriku iseckajte na trakice ili sitnije komade, a kačkavalj i kornišone izrendajte. Dva kašike fila sjedinite sa oceđenom tunjevinom.
Svaku rozen koru premažite osnovnim filom, pa redom slažite nadeve: na prvu ide tunjevina, na drugu šargarepa, na treću kornišoni, na četvrtu paprika. Tako nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Poslednju koru namažite filom i pospite kačkavaljem.
Gotovu tortu ostavite u frižideru najmanje 12 sati da se lepo stegne i upije ukuse.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







