Pravo je vreme za francuski krompir: Ukusan specijalitet od jaja koja su ostala od Uskrsa

Ne bacajte jaja od Uskrsa, možete ih iskoristiti za savršen ručak za celu porodicu

24.04.2025. 09:05
  • Podeli:
krompir bakina kuhinja-6809e1697028c.webp Foto: Bakina kuhinja

Ukoliko vam je ostalo farbanih jaja od Uskrsa, imamo za vas fantastičan recept za francuski krompir koji će vas oduševiti.

Ovaj klasik dobija novu dimenziju sa dodatkom kuvanih jaja, a rezultat je jelo puno ukusa i tekstura. Savršeno za ručak ili večeru.

Potrebno je:

  • 500 gr krompira
  • 3 kuvana jaja
  • 2 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • granule belog luka kašika
  • kačkavalj po želji
  • so
  • biber 
  • suvi začin

Priprema:

Tepsiju premazati obilno uljem. Krompir iseći na listiće, pa ga posoliti, pobiberiti i dodati malo uljai izmešati.

Poređati na dno pola krompira  pa iseći na krugove kuvana jaja, posoliti ih. Odozgo drugi deo krompira. U činiju razbiti jaje, dodati jogurt  30 ml ulja i mleko, pa dobro izmešati. Preliti krompir i izrendati odozgo kačkavalj. 

Peći na 210 stepeni C oko 50 minuta. Krompir je nopisivo ukusan. Uživajte!

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()