Rebrasti krompir na štapiću po bakinom receptu: Hrskavo neodoljiiva eksplozija ukusa

Neobičan, dekorativan, hrskav - razgrabiće se u trenu

11.01.2025. 08:27
  • Podeli:
bakina kuhinja krompir 5-67821b5e18b03.webp Foto: Bakina kuhinja

Zamisli krompir koji je plesao s nožem, pa se zavrteo oko drvenog štapića, a zatim se ispržio do zlatne savršenosti. Svaki zalogaj je eksplozija ukusa, a po bakinom receptu je neodoljiv.

Potrebno je:

  • krompir
  • so 
  • ulje
  • kukuruzno brašno
  • mlevena paprika

Priprema:

Krompir očistiti, oprati, iseći sa strane tanke listiće, pa zatim preseći krompir na pola.

Okrenuti krompir na sečeni deo. Staviti ga između dva štapića za roštilj i seći ga na tanke listiće nožem, pritiskati slobodno do štapića.

Okrenuti krompir pa krenuti na isti način, ali ukoso. Štapić premazati uljem i probosti po sredini i savijajući krompir. Ulje ugrejati, ubaciti u vrelo ulje i povremeno okretati. Kad porumeni, izvaditi na upijajući papir i posoliti uživajte u hrskavom ukusu koji se topi u ustima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()