Spoj povrća i italijanske kuhinje
Foto: ShutterstockPatlidžan možda nije prvi izbor kad pomislimo na ukusno jelo, ali i te kako može da da poseban šmek obroku, posebno ako ga spremite na italijanski način, piše zadovoljna.rs.

Odsecite krajeve patlidžana i delimično ga oljuštite tako što ćete skinuti samo trake kore. Isecite ga na krugove debljine oko 4 cm i izdubite sredinu da dobijete čamčiće. Pulpu patlidžana koju ste izdubili propržite na malo maslinovog ulja i ostavite sa strane.
Poređajte krugove patlidžana na pleh obložen papirom za pečenje, posolite, poprskajte uljem i pecite na 200 °C desetak minuta.
U činiji sjedinite mocarelu isečenu na kockice, parmezan, proprženu pulpu patlidžana i čeri paradajz oljušten i isečen na komade. Začinite solju, biberom i listićima bosiljka. Izvadite patlidžan iz rerne, napunite ga ovom smesom i vratite u rernu na još 10 minuta na 200 °C. Poslužite toplo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







